Екип

Д-р Кремена Димитрова

Д-р Кремена Димитрова е специалист педиатър и детски нефролог в София с над 20 години клиничен опит с деца. Извършва прегледи на деца за вродени аномалии на отделителната система, диагностика и лечение на остри и хронични заболявания на пикочо-отделителната система, както и ехография на коремни органи.

Образование

Завършва Медицински университет София през 1998 г. Своите специалности Детски болести и Детска нефрология придобива през 2006 г. и 2012 г. след преминаване на съответните стажове в Специализирана болница за активно лечение по детски болести София.

Квалификации

  • Курс Абдоминална ехография и повърхностни структури;
  • Курс Детска абдоминална ехография;
  • Курс Обща педиатрия и Спешни състояния в педиатрията - Залцбург, Австрия;
  • Курсове към Европейското дружество по детска нефрология;
  • Член на Български лекарски съюз, Българско педиатрично дружество и Европейско дружество по детска нефрология;
  • Участие в национални и международни конгреси и семинари по специалността

Биография

Д-р Димитрова започва професионалния си опит през 1999 г. като педиатър в Русе. Специализацията си по детски болести провежда между 2002-2006 година в СБАЛДБ - София. От началото на 2009 г. е част от екипа специалисти на Детско отделение към Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда София. От 2017 г. практикува и в Клиниката по нефрология и диализа към СБАЛДБ "Проф. Иван Митев" София, където провежда и обучение на студенти. Д-р Димитрова има и самостоятелна практика в ж.к. Гоце Делчев. Владее английски, френски и руски език.